• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги

YagYAG ласерска очна операција е корективна интервенција која се изведува за отстранување на попречувања кои можат да предизвикаат проблеми со видот. Користи невидлива инфрацрвена светлина за да направи мали засекувања на мембраните во внатрешноста на окото. .

Оваа ласерска процедура може да се користи и за:
Оваа операција е често неопходна по операција на катаракта и се смета за вообичаена.
Операцијата започнува со апликација на капки за проширување на зеницата, а потоа се врши мало засекување на заматената очна капсула за ублажување пост-хируршкиот замаглен вид. YAG методата е безболна амбулантна интервенција, без хоспитализирање на пациентот, и се врши за само неколку минути. Постоперативно не се чувствува нелагодност. Некои пациенти забележуваат моментално подобрување на видот, додека кај други можно е подобрувањето на видот да се случи денови потоа.

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје