• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги

ВитректомијаВитректомија или отстранување на желатинозната материја помеѓу леќите и ретината е софистицирана очна операција во која со помош на посебна опрема – витректом се отстрануваат замаглувањата во стаклестото тело. Замаглувањата (насобрана згрутчена крв, врзивно ткиво, инфламаторни наслаги) обично се отстрануваат заедно со стаклестото тело. Замагленото стаклесто тело вообичаено се заменува со додавање на проѕирно силиконско масло. Операцијата се извршува кај напредната пролиферативна дијабетична ретинопатија, кај присуство на крв и други непроѕирни аномалии на стакленото тело, кај страните тела, како и кај постоење на витреалните врвци помеѓу стаклестото тело и мрежницата.

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје