• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги- Хирургија

Окулопластика и реконструктивна хирургијаОкулопластична хирургија или окулопластика е субспецијализација во офталмологијата која претставува реконструкција на окото и придружните негови структури. 

Европска очна болница нуди хирургија на очни капаци и околни регии и реконструктивна хирургија на орбитални и периорбитални регии. Тука спаѓаат:

-операција на птоза (спиштен очен капак)

-операција на ектропиум

-операција на ентропиум

-операција на халазион,

-блефаропластика

-тарзорафија

-биопсија и отстранување на тумори

-ботокс апликација

-енуклеација на очен булбус

-евисцерација на очен булбус

-разни ткивни израстоци и маси и др.

 Секоја хируршка интервенција има индивидуален пристап и предоперативно се прави план со цел да се обезбеди комплетен и квалитетен третман. Операциите се вршат во локална или општа анестезија. Постоперативно се добива терапија и совети за хигиена.

 

Останато

Третман на кератоконус

Прочитај повеќе

Третман на солзни канали

Прочитај повеќе

Третман на страбизам

Прочитај повеќе

Третман на глауком

Прочитај повеќе

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје