• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги - Амбуланта

ЈАГ ласер иридотомијаЈаг ласер иридотомија е процедура која се применува кај пациенти со глауком со затворен агол. Во текот на овој третман со процес на фотодисрупција се прават мали микроскопски отвори, дупки со што се создава комуникација помеѓу задната и предната очна комора. На тој начин се овозможува непречен проток на очната водичка и се спречува пораст, зголемување на очниот притисок.

Овој вид на ласер е лесна, брза, безболна и краткотрајна постапка која се изведува со локална топикална анестезија во амбулантски услови. По ласерирањето се добива терапија со капки, како и совети од докторот.

Со навремено изведување на овој третман можно е кај одредени случаи да се спречат оштетувања на очниот нерв предизвикани од зголемен очен притисок. Најдобри ефекти се постигнуваат кога ќе се направи превентивно кај пациенти кои имаат многу тесен коморен агол.

 

 

Останато

Аргон ласер

Прочитај повеќе

ЈАГ ласер капсулотомија

Прочитај повеќе

Фундус Флуоресцинска Ангиографија (ФФА)

Прочитај повеќе

Биомикроскопија

Прочитај повеќе

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје