• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги - Амбуланта

АвторефрактокератометријаКератометрија претставува мерење на закривеноста на рожницата (корнеата). Овие параметри се исклучително важни при адекватно одредување, фитување на контактни леќи. Рефрактометрија претставува одредување на рефракција на окото. И кератометријата и рефрактометријата се одредуваат со помош на специјален мерен апарат, авторефрактокератометар каде се добива поединечен или комбиниран пишан запис.

Авторефрактокератометријата (АКR) овозможува прецизни и сигурни кератометриски и рефрактометриски мерења и точни дијагностички резултати. Резултатите се користат за одредување на видната острина.

Апаратот за одредување – авторефрактокератометар е едноставен, брз и самиот процес на мерење е лесен за пациентите.

 

Останато

Аргон ласер

Прочитај повеќе

ЈАГ ласер иридотомија

Прочитај повеќе

ЈАГ ласер капсулотомија

Прочитај повеќе

Фундус Флуоресцинска Ангиографија (ФФА)

Прочитај повеќе

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје