• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
НОВОСТИ И НАСТАНИ

Вежби за опуштање на очитеВежба 1

Удобно сместете се. Покријте ги очите со дланките, но не ги притискајте очните јаболка. Пробајте да се опуштите и гледајте во дланките 30-тина секунди. Притоа дишете тивко и длабоко.

Вежба 2

Седејќи во иста позиција насочете го погледот кон горе и задржете го 5 секунди, потоа опуштете го и вратете го во првобитната позиција. Потоа погледајте надолу 5 секунди и повторно вратете го погледот во почетната позиција. Повторете го ова 5 пати.

Вежба 3

Насочете го погледот лево и задржете го 5 секунди, па потоа вратете го во првобитната позиција. Потоа погледот насочете го на десно и по 5 секунди вратете го во почетната позиција. Повторете го ова 5 пати.

 

Останато

Совети за здрава исхрана

Прочитај повеќе

Структури на окото

Прочитај повеќе

Боровинки за вашите очи

Прочитај повеќе

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје