• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
НОВОСТИ И НАСТАНИ

Структури на окото3D спектралната оптичка кохерентна томографија (ОСТ) е дијагностичка метода која помага во поставување на соодветна дијагноза и лекување на болести на ретината (макуларна дегенерација, дијабетична ретинопатија, макуларни дупки и др.); дијагноза и следење на промените на очниот нерв предизвикани од глауком; дијагноза на промени на предниот сегмент (корнеа, ирис).

Оваа брза и неинвазивна метода, преку обезбедување на различни пресеци на окото овозможува визуелизација и на подлабоките структури (на пример, различните слоеви на ретината), кои не се видливи со другите директни методи на преглед.

Останато

Совети за здрава исхрана

Прочитај повеќе

Вежби за опуштање на очите

Прочитај повеќе

Боровинки за вашите очи

Прочитај повеќе

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје