• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Услуги

Мулти Диоде ласерДенес се употребуваат многубројни нови техники во отварањето на затнатите солзни канали. Во Америка и во некои европски држави, со употребата на новата генерација наречена Мулти Диоде Ласер, затнатите солзни канали се отвараат без крварење, без траги и само со примена на локална анестезија.

Кои се предностите на ДСР – Мулти Диоде Ласер операциите во споредба со другите оперативни зафати на солзните канали?
Најголемата предност на Мултидиоде операцијата во споредба со другите методи е тоа што операцијата се реализира во многу кус временски период од 8 до 10 минути.
Во третманот со Мулти Диоде Ласер сите постапки се следат со ендоскопија преку внатрешноста на носот. Ако има потреба може да се интервенира и преку носот.
За Мулти Диоде Ласерот не е потребна општа анестезија.
Крварење при операција со Мулти Диоде Ласер скоро и нема.
Поради карактеристиките на Мулти Диоде Ласер, оштетувања на ткивото при операција скоро и не постои.
Процесот на опоравување е краток. Болниот може да ја напушти болницата веднаш после оперирањето. Ден после операција со Мулти Диоде Ласер, пациентот може да се врати во нормалниот социјален живот.
Други предности на оваа метода: не се прави засек на кожата и не се оштетуваат мускулите околу солзните кеси.
На пациентите кои порано се оперирани од солзните канали, вршењето на втората операција со Мулти Диоде Ласер, им овозможува поголем успех во споредба со другите методи.
Во третманот со Мулти Диоде Ласер сите постапки се следат со ендоскопија преку внатрешноста на носот. Ако има потреба може да се интервенира и преку носот.

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје