• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Доктори

Д-р Салих Бозкурт


специјалист офталмологРоден сум 1967 год. Во Чорум. Основно образование завршив во Истанбул и Анкара. 1990 година дипломирав на Медицинскиот Факултет при Универзитетот во Истанбул. Во периодот од 1991 до 1996 година специјализирав во областа Очни Болести работејќи во Бејоглу Очната Клиника за Едукација и Истражување во Истанбул.

Една година во истата болница работев како лекар Специјалист за Очни Болести. Покасно бев иницијатор за формирањето на одделот за Retina и Vitreoretinal хирургија , во истата болница непрекинато 6 години извршив илјадници успешни Vitreoretinal операции. Подоцна преминав во Бејоглу Очната Клиника за Едукација и Истражување во областа Retina хирургијата каде извршив бројни хирушки зафати. 

2007 година го формирав одделот за Retina при Умраније Болницата за Едукација и Истражување каде исто така извршив бројни Retina операции. Исто така, од 1996 година активно се интерсирав и си заминав со рефрактивната хирургија извршив илјадници radilalen keratokonus, eximer lazer операции. Во овој временски период одвреме на време како визитинг Лекар Очен Хирург престојував во неколку Африкански земји, како Нигерија, Мали, Буркинофасо со fako методата извршив илјадници операции на катаракта на окото.

 Секоја година учествува на годишните собранија организирани од страна на Здружението на Турските Офтамолози, Еуроретина ( Европска Заедница за Ретина и ESCRC). 

Активно учествував на: 

• Медицински факултет при Гази Универзитет во Анкара Група Главна Научна Гранка ∣∣∣. Курс за Стекнување Пракса во Офтамолошка Хирургија-Актуелни Проблеми во Корнеа Болестите како и спроведување на Фоторекреативна Операција. 

• ТОД 19 Летен Симпозијум – Оптичка Рефракција (16-18 јуни 2006г.) 

• ∣∣ Катаракта и Рефрактивна Операција “Научен Собир” (25-26 ноември 2006г.) 

• ТОД 41 Национален Конгрес ( 30 октомври – 2 ноември 2007) 

• ∣∣∣. Работен состанок за Суво Око( 24 Мај 2008) 

 

Соработници

Сертификат

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје