• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Доктори

М-р д-р Гордана Златева


специјалист офталмолог Родена во Скопје Р.Македонија

 

АКАДЕМСКА КВАЛИФИКАЦИЈА

Медицински Факултет -Скопје 1993 г

Специјализант на Катедрата за анестезија, реанимација и интензивно лекување - Скопје 1995-1998.

Специјализација по офталмологија (Универзитетска Очна Клиника - Скопје ) 2001год.

Одбрана на магистерски труд ( Универзитет Кирил и Методиј- Скопје) 2005 год.

Асистент на Катедрата за очни болести –Скопје 2008

 

КАРИЕРА

1994-  УНИЦЕФ

1995-1996-  Клиника за анестезија, реанимација и интензивно лекување –Скопје

1996-1998- Оддел за анестезија на Клиника за гинекологија и акушерство- Скопје

1998-2001- Специјализација по офталмологија -Клиника за Очни болести – Скопје

2002-2010- Офталмолог и асистент на Катедра за очни болести- Скопје

2010-2013- Офталмолог и медицински директор на Поликлиника за очни болести Корнеамедика- Скопје

2013-2015 - Офталмолог ПЗУ Визиа- Скопје

2015-2016- Офталмолог Европска Очна болница- Скопје

2017- Офталмолог Очна клиника- Милхаузен , Германија

2018 - Офталмолог Европска очна болница- Скопје

 

ПРОФЕСИОНАЛНА НАДГРАДБА

2012 Тренинг за Heilderberg OCT и HRT3, Универзитетска очна клиника, Љубљана, Словенија

2011 Напреднат тренинг за факохирургија Mahendra Eye Institute, Khairabad, Indiјa

2011 Heidelberg Academy, Љубљана, Словенија

2010 Тренинг за хирургија на преден и заден сегмент со SwissTech and Faros, Бернек, Швајцарија

2010 Тренинг за ултразвук, Универзитетска очна клиника , Загреб, Хрватска

2009 Субспецијализација за скрининг и третман на РОП ( Проф.др.Орос) ,Универзитетска Очна клиника, Нови Сад, Србија

2007 Тренинг за ФФА и ЛФК кај ретинални заболувања, Институт за очни болест, Белград, Србија

2006 Стипендист на Европска Асоцијација на Офталмолози за факохирургија - Moorfields eye hospital, Лондон, Белика Британија

Учество на симпозиум на ретинална и витрелна хирургија Пловдов 2007год , 2008год

ЕУРЕТИНА - Европски конгрес за ретина – 2011

ЕСЦРС - Европски конгрес за катарактна и рефрактивна хирургија , 2010,2011,2012,
Светски конгрес за РОП 2009 Њу Делхи

Светски офталмолошки конгрес Аду Даби, Арапски Емирати

Член на Лекарска комора на Р.Македонија, Здружение на офталмолози Р .Македонија, ESCRS.

 

Соработници

Сертификат

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје