• Македонски(MK)
  • Албански(AL)
  • Српски(SR)
  • Англиски(UK)
Доктори

Д-Р МАЈА ДИМИТРОВА


специјалист офталмологЛични податоци: 

Име и презиме: МАЈА ДИМИТРОВА

Датум и место на раѓање:14.07.1986, Скопје

Едукација: 

-Основно училиште Димо Хаџи Димов Скопје

 -Средно училиште Гимназија Орце Николов, Скопје

-Универзитет Св. Кирил и Методиј Медицински факултет Скопје, 2005-2011, 

-Специјализација по офталмологија Универзитетска Kлиника за очни болести,Медицински факултет- Скопје  2013-2017 

Странски јазици: 

Англиски, српско-хрватски

Работно искуство

- 2011-2013 волонтер на очното одделение во ГОБ 8ми Септември

-2013-2017 специјализира на Клиника за Очни болести

-2017-2018 – ПЗУ Европска Очна Болница

- 01.2019- 01.11 2019 специјалист офталмолог во ПЗУ "Промедика медикал центар"

- јуни 2019  сертификат за учество на Balkan Ophtalmic Wetlab Course, Cataract  Surgery Basic во Софија, Р.Бугарија

- Член на лекарска комора на Р.Македонија, Здружение на офталмолози на Р. Македонија, 
- ESCRS ( Европско здружение на катарктна и рефрактивна хирургија),

-EURETINA ( Европско здружение на ретина специјалисти)

-Учество на многу конгреси и семинари во земјата и странство. 

-Автор и коавтор на стручни теми од областа на офталмологија.

Соработници

Сертификат

Почитувани,

Успешно испративте порака. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно испративте барање за закажување на термин. За најкраток временски рок нашиот тим ќе Ве контактира преку внесените податоци.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје

Почитувани,

Успешно се приклучивте на нашиот е-билтен. Во иднина ќе добивате корисни информации за нашата болница преку внесената е-маил адреса.


Со почит
Европска Очна Болница- Скопје